1 op 4 softwarepakketten in Nederland heeft geen geldige licentie. Word deel van de oplossing.

Meld piraterij NU!

Uw rapport wordt vertrouwelijk behandeld.

BSA Logo

Garantie vertrouwelijkheid

De BSA | The Software Alliance garandeert u dat alle informatie over uw persoon strikt vertrouwelijk wordt behandeld. Wij danken u voor uw melding en zullen uw informatie niet vrijgeven tenzij verplicht door de wet.

Softwarepiraterij is het kopiëren of distribueren van auteursrechtelijk beschermde software zonder toestemming.

Dit kan via het kopiëren, downloaden, delen, verkopen of installeren van meerdere kopies op computers voor persoonlijk of professioneel gebruik. Het is illegaal, verhoogt veiligheidsrisico's en resulteert in economische schade zoals het verlies van jobs en belastingsinkomsten.


Vaak gestelde vragen

Als ik een aangifte doe bij BSA, wordt mijn naam dan vertrouwelijk behandeld?

Op geen enkel moment zal uw naam worden bekendgemaakt buiten de BSA, tenzij dit zo wordt opgelegd door de wet. We nemen alle nodige maatregelen om uw naam en uw zaak in alle vertrouwelijkheid te behandelen.

Wat gebeurt er nadat ik aangifte heb gedaan?

Het proces is eenvoudig. U vult gewoon dit aangifteformulier in 3 stappen in met zoveel mogelijk beschikbare informatie en stuurt het naar BSA. Ons interne onderzoeksteam contacteert u indien nodig en zal een onderzoek starten naar het bedrijf waarover u een aangifte hebt ingediend. Op basis van uw informatie en ons onderzoek, zal de BSA de geschikte actie ondernemen.

Wat is de stand van zaken van mijn aangifte?

Indien u meer info wenst over de stand van zaken na uw aangifte, E-mail ons op nederland@bsa.org. Een BSA medewerker geeft u dan de nodige informatie over uw dossier. Hou er rekening mee dat het onderzoek van uw aangifte zeer grondig gebeurt en dus enkele maanden in beslag kan nemen.

Hoe berekent u vergoedingen?

Een vergoeding wordt enkel overwogen indien BSA een financiële schikking ontvangt van het bedrijf die het gevolg is van een onderzoek dat werd opgestart als resultaat van de door u rechtstreeks verstrekte informatie. De vergoeding waarop u eventueel aanspraak maakt, is gebaseerd op een wisselende schaal die is toegelicht in de algemene voorwaarden die u elders op deze BSA website vindt.

Wanneer zal ik mijn vergoeding ontvangen?

Een vergoeding wordt enkel overwogen indien BSA een financiële schikking ontvangt van het bedrijf die het gevolg is van een onderzoek dat werd opgestart als resultaat van de door u rechtstreeks verstrekte informatie. Dit proces kan meerdere maanden in beslag nemen. Als aan alle voorwaarden voor een vergoeding voldaan is, zal BSA u in overweging nemen voor een vergoeding. Voor verdere informatie, kijkt u best onder de algemene voorwaarden.

Hoe weet ik of u mijn aangifte goed ontvangen hebt?

U ontvangt een bevestiging per e-mail van BSA meteen na uw aangifte. Binnen de 72 uur na uw aangifte, zal het BSA team contact met u opnemen om te bevestigen dat uw rapport goed ontvangen is.